Η νόμιμη ζούγκλα.

http://www.sarajevomag.gr/

Η υδροπονική καλλιέργεια χασίς φαίνεται ότι πάει καλά στα βόρεια κλίματα. Στην αγγλία, για παράδειγμα. Ποτισμένα στις χημείες τα φυτά καταλήγουν σ’ ένα άγνωστης σύστασης (για τους καταναλωτές) κοκτέιλ, που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά “φούντα”. (Όπως, εξάλλου, δεν έχουν καμία σχέση οι post modern χρήστες με τους παλιούς χασικλήδες). Αλλά αυτό είναι που τραβιέται την σήμερον ημέρα.
Ως εδώ ας πούμε “οικονομία του εγκλήματος” και προσωπικά γούστα. Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις εάν σχετίζεται με την εργασία (νεαρών) σκλάβων. Διάφορες έρευνες και αναφορές δείχνουν ότι πολλοί απ’ τους ασυνόδευτους ανηλίκους που καταφέρνουν να φτάσουν ως το Καλαί (πρώην “ζούγκλα”) διαβιβάζονται απ’ τα κυκλώματα (μέσα από νταλίκες) στην αγορά εργασίας στην αγγλία, ειδικά για τον τομέα αυτόν. Των αιχμάλωτων σε σπίτια / φυτείες. Αρκετοί απ’ αυτούς τους ανήλικους είναι απ’ το μακρινό, πολύ μακρινό βιετνάμ.
Φυσικά δεν πρόκειται να προκληθεί κάποιο “ηθικό σκάνδαλο” για τους καταναλωτές, οι οποίοι (κατά τα άλλα) είναι πολύ επίμονοι και απαιτητικοί στο να μαθαίνουν σε τι συνθήκες μεγάλωσε το κοτόπουλο που τρώνε· ή, να μη ντρώνε κρέας επειδή τα ζώα παραγωγής κρεάτος βασανίζονται. Όπως δεν έχει προκληθεί κανένα “ηθικό σκάνδαλο” απ’ τις συνθήκες παραγωγής και διακίνησης της κόκας – για παράδειγμα.
Συγκρατείστε ωστόσο αυτή τη συνέργεια μεταξύ “αθώων χρηστών”, οργανωμένου εγκλήματος και μεταναστών εργατών. Μπορεί και να σας χρειαστεί…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s